Változik a fiREG Műhely modul használata


Változik a fiREG Műhely modul használata

A közel 150 hazai tűzoltó készülék karbantartó műhely jelentős része fiREG-ezik már. A fiREG Műhely modul további használatához egy apró lépésre van szükség.


Jogszabályi háttér

A tűzoltó készülékek karbantartásáról a vonatkozó "bejelentésköteles tűzvédelmi szolgáltatási tevékenységek megkezdésének és folytatásának részletes szabályairól szóló 50/2011. (XII.20.) BM rendelet" rendelkezik. Ez többek között előírja a tevékenység bejelentésének módját, illetve a karbantartó műhelyben milyen eszközök kell, hogy rendelkezésre álljanak, milyen technikai feltételeknek kell megfelelni. Továbbá a karbantartást igazoló matrica tartalmi és formai követelményeit is ezen jogszabály határozza meg.


fiREG Műhely modul

A Műhely modul lehetőséget ad arra, hogy a tűzoltó készülék karbantartó műhelybe beszállított tűzoltó készülékeken elvégzett karbantartási folyamatok papírmentesen dokumentálhatóak legyenek.  A karbantartó szervezet saját munkatársa telefonján keresztül digitálisan, gombnyomásra tudja műhelybe vinni az eszközöket, de akár egy felülvizsgáló cég munkatársa is - megosztott műhely felület esetén - "be tudja küldeni" az eszközöket.
A dokumentálásra szánt idő a felhasználók beszámolói alapján mintegy 20-50%-kal lecsökken, jelentős előnyt biztosítva a fiREG-ező cég számára.

Ez a folyamat a műhely munkalapok, és az előkészített számlák rendezettségével és átláthatóságával válik teljessé.
A vonatkozó TVMI előírása alapján karbantartást csak a vonatkozó tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező személy rögzíthet be az elektronikusan vezetett üzemeltetési naplóba. 


Műhelyengedély

A fiREG Műhely moduljának jogszabályszerű használatához a karbantartó szervezetnek 2023. augusztus 31-ig van lehetősége a műhelyengedélyét feltölteni / pótolni a "Tűzoltó készülékek / Műhely / Műhelyem jogosultságai" menüpontba:



Dokumentum hiányában a felület 2023. szeptember 1-től nem lesz elérhető, de a feltöltés azonnal pótolható lesz.
Ha az engedély több eszköztípusra is vonatkozik, akkor kérünk, hogy töltsd fel mindegyikhez!



A folyamatos megfelelőség és jogszabályszerű működés mindig is fontos volt a fiREG számára.

Kérlek, hogy a fiREG Műhely modul folyamatos működéséhez ne felejtsd el a közelgő dátumot!