Új a fiREG-ben: jön a helyszíni számlázás


Új a fiREG-ben: jön a helyszíni számlázás

Mint ismert a NAV 2 lépcsőben bővíti az online adatszolgáltatásra kötelezettek körét. Lássuk mivel készülünk mi a fiREG-gel ennek kapcsán!

Rövidesen minden vállalkozásnak be kell küldenie a számlákat a NAV rendszerébe. A jogszabályváltozás és a vele járó adminisztrációs teher különösen kellemetlenül érinti majd a külső helyszíneken számlázó vállalkozásokat, köztük a fiREG ügyfeleit is. Megkerestük ezért Sárospataki Albertet, a Billingo online számlázó ügyvezetőjét, lesz-e megoldásuk a fiREG ügyfelei részére. Megnyugtató válaszokat kaptunk. 


Az adatszolgáltatási kötelezettségről röviden

Jelenleg csak a 100 000 Ft áfatartalmat elérő vagy azt meghaladó, belföldi adóalanyok részére kiállított számlákat kell külön beküldeni a NAV-nak. Ez változik meg már idén. 

2020. július 1-től minden belföldi adóalany részére kiállított számlát fel kell tölteni a NAV Online Számla rendszerébe. Eltörlik tehát az értékhatárt, így a kisértékű számlák és az áfamentes adózást választó vállalkozások is érintettek lesznek. 

2021. január 1-től ezt bővítik tovább és minden külföldi és belföldi magánszemélynek, ill. külföldi szervezetnek kiállított számlát is rögzíteni kell majd.

A változtatások a fiREG ügyfeleit is érintik, ezért is kerestük már korábban is a megoldást. 


2 módon teljesíthető a kötelezettség

Az adatszolgáltatási kötelezettség 2 módon teljesíthető. A kézi számlatömbbel vagy online összekötéssel nem rendelkező számlákat a NAV Online Számla rendszerébe manuálisan, számlánként, kézzel kell feltölteni. Ehhez Online Számla regisztráció szükséges, amit Ügyfélkapus hozzáféréssel a cég vezetője vagy meghatalmazottja rögzíthet. 

Az adatszolgáltatás modern és adminisztrációmentes megoldása, ha a számlázást online számlázóprogrammal intézzük, pl. a Billingóval. A Billingót ugyanis néhány lépésben össze lehet kötni a NAV Online Számla rendszerével, így a számla kiállításának pillanatában a számlázó automatikus küldi az adatokat a NAV részére. Elég a sikeres beküldésről szóló visszaigazolást ellenőrizni. 


Mi lesz a helyszínen számlázókkal?

A fiREG ügyfelei is sok esetben a helyszínen számláznak, még hagyományos kézi számlatömbből. Ezért adta magát a feladat, hogy ezt minél kényelmesebbé, XXI. századivá kell tenni. 


“A Billingo online számlázó tökéletes megoldás a kézi számlatömb kiváltására a fiREG ügyfelei számára is. A felület okostelefonról bármikor, bárhol elérhető, mindössze internetkapcsolat szükséges hozzá. Így a munka elvégzését követően, azonnal, néhány gombnyomással ki is lehet állítani a számlát. Mivel a fiREG segíteni fog ügyfeleinek a Billingot megfelelően beállítani, szinte minden teendő nélkül maradnak a felhasználók, csak a fiREG-et kell használniuk továbbra is. A számlázó rögtön, jogszabály szerint küldi is be az adatokat.” - mondta Sárospataki Albert, a Billingo ügyvezetője.


A fiREG-gel pedig még egyszerűbb lesz a helyszíni számlázás

Hamarosan intelligens összekötéssel, közvetlenül a fiREG-ből lehet majd a Billingón keresztül számlázni. Így még professzionálisabb és hatékonyabb lesz a fiREG szoftver is. Célunk, hogy a kézi számlatömböt tökéletesen kiváltsa az online számlázóprogram és gördülékeny legyen az átállás minden fiREG felhasználó számára. Erre minden lehetőségünk adott, rövidesen készen is lesz a funkció. - tette hozzá Fekete Attila, a fiREG fejlesztési vezetője.


6 hónapig ingyenes számlázó?

A Billingo Támogatási Programot is kínál az új ügyfelei részére. A most regisztrálók 6 hónapig ingyen használhatják a számlázó legnagyobb, Premium verzióját. De ezt követően csak havi 1000 Ft + áfa lesz a szoftver díja. Modern, kényelmes, gyors és automatizált számlázásért cserébe. 

A Billingo Támogatást természetesen a fiREG ügyfelei is igénybe vehetik.

ITT lehet igényelni » https://www.billingo.hu/tamogatasok


További tudnivalók

Maradt még kérdésed a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség bővítéséről? Töltsd le a Billingo adószakértője által lektorált tudásanyagot, amelyben az 50 leggyakoribb kérdést járták körbe a témában. A 42 oldalas anyag itt érhető el, teljesen ingyen » https://www.billingo.hu/nav-online-adatszolgaltatas-2020


Ne maradj le!

Ha szeretnél innovatív eszközökkel dolgozni tovább a tűzvédelmi szakmában, a fiREG-en túl a helyszíni számlázásra is szükséged lesz. Erre pedig július 1. után csaknem alkalmatlan lesz a kézzel írt számla.
Lépj most, még időben!


www.fiREG.hu - Ha te is utálod a papírozást...