Naprakész adatok fiREG-gel a Soproni Vízműben


Naprakész adatok fiREG-gel a Soproni Vízműben

A Soproni Vízmű tűzi vízforrásait ellenőrző vállalkozás a fiREG segítségével naprakész információt ad automatikusan megbízójának. Lássuk előnyeit!

Horváth Gábort, a Soproni Vízmű Zrt. informatikusát kérdeztem (Attila), mit eredményezett a vízműben a fiREG bevezetése?

HG: Az ellenőrzéseket végző kolléga hívta fel a figyelmünket a digitális vízforrás ellenőrzés lehetőségére. Mivel korábban már dolgoztunk a karbantartói adatokkal excel táblák segítségével, érdeklődést mutattunk, láttunk benne innovációt.


FA: Hogyan működött a rendszeretek korábban?

HG: A karbantartói adatok rendszeresen, néhány héttel az ellenőrzés után megérkeztek hozzánk excel formátumban. Ez egy speciális táblázat volt, amit a karbantartó az üzemeltetési naplón kívül külön nekünk készített. Ezt egy saját szoftverünkkel feldolgoztuk, majd a térképi megjelenítő szoftverbe tápláltuk és láttuk az aktuális vízforrás állapotokat.


FA: Hogyan működik most, mi változott?

HG: A fiREG segítségével naponta tudunk a szoftverünkkel vízforrás adatot nyerni, automatikusan. Vagyis ha ma ellenőriz a karbantartó, azt másnap reggel beolvassa a rendszerünk, nincs szükség többé manuálisan készített excel táblákra és heteket sem kell már várni erre. A beérkező adat maximum 1 napos állapotot tükröz, a térképen szemléltetve pedig azonnal jelez, ha valamelyik vízforrásunkkal teendő van.

Sokkal gyorsabb, professzionálisabb és a legfontosabb, hogy automatikus lett a teljes vízforráskövető és -megjelenítő rendszerünk.


Az összeköttetés tehát egyedi fejlesztés. Mivel a fiREG mögött magas színvonalú programozó csapat áll, lehetséges a fiREG-et összekötni szinte bármilyen, erre alkalmas rendszerrel. Ha neked is szükséged van hasonlóra, keress minket bizalommal!


www.fiREG.hu - Ha te is utálod a papírozást...