Információk a fiREG Számlarészletezőről


Információk a fiREG Számlarészletezőről

A karbantartói (fiREG Expert) számla mellékletét képezi júliustól az áttekinthető Számlarészletező dokumentáció.

A fiREG Számlarészletező olyan dokumentum, amely a karbantartási szolgáltatásokat és azok díjait, díjainak alakulását részletezi.
Ebben a cikkben bemutatjuk elemeit.

Miért jó egyáltalán a Számlarészletező fiREG Expert felhasználóként?

  • Pénzügyi átláthatóság: Segít átlátni, milyen szolgáltatásokat vettél igénybe és pontosan mennyibe kerültek ezek.
  • Részletes szolgáltatási információk: A dokumentum részletesen felsorolja a karbantartott eszköztípusokat, a szolgáltatások időpontját és hogy melyik kolléga végezte az adott karbantartást, ezáltal biztosítva a munkák átláthatóságát.
  • Egyszerűsített számlázás: Ezt követően a számláinkon csak egy tétel szerepel, mely egyszerűbben átláthatóvá teszi azt.


Minta a fiREG számlarészletező dokumentumból


A fiREG Számlarészletező elemei

  • Partnerek és telephelyek: A dokumentum megjelöli, hogy melyik partner melyik telephelyén történt a karbantartás, segítve az egyes helyszínekhez tartozó költségek nyomon követésében.
    Tekintettel a fiREG sávos árazására, hó elején még a legmagasabb eszközdíjjal számol a Számlarészletező is. Ez az eszközdíj haladva előre az időben/dokumentumban, a sávoknak megfelelően természetesen csökken.
  • Tételek és mennyiségek: Részletezi a karbantartott eszközök típusát és mennyiségét, például tűzoltó készülékeket vagy vízforrásokat.
  • Egységár és összegzés: Az egységárak és az összesített költségek feltüntetése lehetővé teszi a költségek pontos nyomon követését.
  • Felhasználók és felelősök: Megjelöli, ki végezte el a karbantartást, ami fontos lehet a szolgáltatás minőségének és felelősségének nyomon követéséhez.


"Küldetésünk a Karbantartói e-matrica lehetőségének megteremtése. Csatlakozz!" - szekció

Kiszámítottuk, hogy amennyiben nem volna kötelező papír alapú és hologram matricát használnod fiREG-ező karbantartóként, akkor mennyi pénz maradhatna nálad.
Sőt! Amennyiben az e-matricát, mint szolgáltatás nyújtod ügyfeleidnek, mennyi további bevételt realizálhatnál.
Természetesen a karbantartói címke és a hologram matrica továbbra is kötelezően használandó a karbantartások alkalmával a jogszabályi követelmények miatt, így a Számlarészletezőn megjelenő számok tájékoztató jellegűek, jogszabály nem teszi lehetővé, hogy kizárólag e-matricát használj. Fontosnak tartjuk azonban megmutatni, hogy milyen lehetőségei, előnyei volnának a digitális alternatívának számodra is.


Felmerülő kérdések:

  • Egyszer 79 forint egy karbantartás díja, aztán 69 vagy más. Miért van ez?
    Azért, mert a hó elején még az első (legmagasabb) eszközdíjjal számol a rendszer, ezt követően az idő előrehaladtával és a kedvezőbb árú sávokba belépéskor természetesen csökken az eszközdíj is.
  • Miért vannak 0 Ft-os tételek a listában?
    Azért, mert ha Megosztott telephelyen dolgozol, akkor ott neked 0 Ft-ba kerül a fiREG használata. Az ilyen listaelemek előtt lila Megosztott címkét látsz a Számlarészletezőben, ahogy a fiREG webes vagy applikációs felületén is.