Belépés a fiREG-be, már Microsoft vállalati fiókkal is


Belépés a fiREG-be, már Microsoft vállalati fiókkal is

Egyre több vállalati felhasználónál merül fel az igény, hogy a népszerű Microsoft Azure AD-vel tudjanak a fiREG-be is belépni, elsősorban az ISO 27001 miatt. Elkészült.

A fiREG-ben minden felhasználót az ő saját email címe és a hozzá tartozó jelszó azonosított kezdetek óta. Ezt követően is így lesz ez, annyival azonban kiegészült, hogy a Microsoft Azure Active Directory vállalati szolgáltatást használó ügyfeleknek van lehetősége az egyéb szoftvereikhez is használt központi belépésük használatára.


Ennek 2 gyakorlati jelentősége van:

 - Egyrészt a felhasználókat a vállalat központban Microsoft felhőben rögzítik és adnak számukra különböző jogosultságokat belépésük alkalmával. Nyilván a munkaviszony megszűnésekor ugyaninnen távolítják is el az adatokat. Az ISO 27001 szabványt üzemeltető vállalatok mintegy kötelezően működtetik ezt így. Eredményeképpen egy felhasználó “azonnal” hozzáférhet minden, számára engedélyezett szoftverhez és távozásakor ugyanilyen sebességgel el is vehető a jogosultság. Nem maradnak így “beragadt”, “felesleges” hozzáférések az informatikai rendszerekben. 

 - Másrészt sokkal gyorsabbá is teszi a belépést a felhasználók számára, hiszen nem kell email cím - jelszó párossal bajlódnia minden szoftver esetében külön, hanem az egy darab, központi MS AD belépést használhatja. Így a fiREG-be is azonnal be tud lépni és érheti el a számára fiREG-ben megadott jogosultságokat.


Tehát míg az informatikusok berögzítik a központi nyilvántartásba a felhasználót, a fiREG Főadminisztrátora (EHS vezető, tűzvédelmi felelős) beállítja a felhasználó fiREG jogosultságait és azonnal kezdődhet a munka.


A fiREG szintén rendelkezik ISO 27001 tanúsítással, mely szintén kedvező vállalati beszerzés esetén. Amennyiben vállalati Microsoft Azure AD logint használsz, bátran válaszd a fiREG-et, végtelenül egyszerűen üzemeltethető.

www.fiREG.hu