A jövő megérkezett a tűzvédelembe: eszközök elhelyezése az alaprajzon


A jövő megérkezett a tűzvédelembe: eszközök elhelyezése az alaprajzon

Az eszközökhöz és a karbantartásokhoz hozzárendelhető fotók után már a telephelyhez is lehet fotót hozzárendelni. Legújabb fejlesztésünk eredményeként pedig a telephelyhez tudsz alaprajzot is hozzárendelni.

A fiREG Munkaszervező moduljának továbbfejlesztése

A fiREG Munkaszervező modulja az irodákban elhelyezett parafa táblákat hivatott kiváltani:

  • Ma ki vezeti a naptárat?
  • Biztos, hogy minden eseményt felírtam?
  • Biztos, hogy minden eseményt elszámoltam?
  • Ez el van már végezve?


Jellemzően ezek a kérdések szoktak felmerülni az irodák parafatáblái / nagy naptárai előtt. A Munkaszervező modulban - ideális esetben egy TV-re kivetítve - ezek a kérdések szinte automatikusan megválaszolásra kerülnek. Maximum egy-egy betegség, vagy nem várt esemény során szükséges korrigálni, és a feladatot másik kolléga számára delegálni.

Most pedig jelentős frissítésen esett át a Munkaszervező modul: a 100 %-ban elvégzett munkák tovább láthatók maradnak a naptár nézetben (szürke színnel), és ez alapján egy heti, havi stb. kimutatás is elkészíthető a munkák aktuális állapotáról. A munkatársakra és időszakra szűrés után előállított pdf dokumentumon is láthatóak a színjelölések, egyértelműsítve a munkák státuszát.


Attila ebben a videóban beszél a fiREG Munkaszervező moduljáról


Eddig csupán a rendszer által generált események voltak a modulban. Júniustól pedig már egyedi esemény is hozzáadható a Munkaszervezőben a Munkatársak részére, akár egy telephelyhez kötve, akár külön is. 



Egyedi esemény rögzítése a webes felületen


Az egyedi események elvégzését a kollégák könnyen, applikációban a kártyára koppintva, a feladat kipipálásával tudják jelezni, hogy végeztek vele.
A Munkaszervezőben az egyedi esemény az automatikusan generált eseményekhez hasonló színjelölésekkel rendelkezik.



Az egyedi esemény elvégzésének igazolása applikációban


További fejlesztések, finomhangolások


Ha egy tűzoltó készüléket nem találsz meg a telephelyen és emiatt selejtezésre kerül, akkor a "Nem található" opcióval érdemes ezt jelölni a jövőben, és ilyen jelöléssel fog a selejtezési jegyzőkönyvbe kerülni.

Tűzoltó készülék modulban a szűrési funkciók bővültek: a Selejtezett készülékekre is lehet keresni egy adott telephelyen, amíg nincs kihelyezve helyette új készülék.

Tűzoltó készülék raktár menüjében a szűrési funkciók bővítésre kerültek: az eddigi típus mellett már évjáratra is lehet keresni, és a pontos darabszámot is látni fogod.

A Tűzgátló és füstgátló nyílászárók esetén az üzemeltetési naplón megjelenített adattartalom bővült a felhasználói igényeknek megfelelően.

Ha egy új telephely adatait akarod rögzíteni, akkor van lehetőség megtöbbszörözni az eszközöket. Azaz elég egy eszköz adatait rögzíteni, és megadod, hogy ebből hány db-ot szeretnél látni a naplón.


Alaprajz hozzárendelése a telephelyhez

Sok beszélgetés alkalmával felmerült: Mi lenne, ha az eszközöket egy alaprajzra is rá lehetne helyezni? Ez jó alapja lehetne egy TMMK dokumentumnak, vagy akár egy Tűzriadó Terv alapját is képezheti vagy csupán áttekinthetőbbé teszi a telephelyet.

Jó hírünk van: élesítettük a fiREG azon fejlesztését, hogy egy telephelyhez akár szintenként is lehet alaprajzot rögzíteni (korlátlan számú JPEG rajzot), és azon az adott telephelyhez tartozó eszközök elhelyezhetők, egy egér mozdulattal. Amint rákerül az eszköz az alaprajzra, onnantól pedig az eszközre mutatva, láthatóak lesznek az eszköz adatai.

Az eszközöket pedig rétegesen is meg tudod nézni.


Az Alaprajz hozzárendelése funkció a telephelylistából érhető el


Továbbá ne feledd: már számlázni is tudsz a fiREG appból, amennyiben Billingo felhasználó vagy. 


Az újabb modulok fejlesztése már folyamatban van. Addig is szívesen fogadjuk visszajelzésedet, különösen az Alaprajz funkcióról.


www.fiREG.hu - Ha te is utálod a papírozást...