LTSZ, TSZVSZ: Tetszik a szakmának a fiREG


LTSZ, TSZVSZ: Tetszik a szakmának a fiREG

Alapos felkészülést követően a vártnál is nagyobb sikerrel zártuk az országos konferenciákat. Rengeteg kérdést kaptunk mindkét helyszínen. Mit tudhatott meg az LTSZ és a TSZVSZ közönsége 27-én? Sajtóbeszámoló.

Bár első előadóként a fiREG nyitotta az LTSZ pénteki napját, szép számban jelentek meg érdeklődők. 
Az előadás kezdetén Horváth Gábor, a fiREG szellemi atyja, tűzvédelmi szakember ismertette miből áll ma a szakemberek munkája. 
Röviden:
 - Naptárt vezet a várható munkákról és folyamatosan figyeli
 - Naplókat nyomtat
 - Naplókat a helyszínen kézzel javít
 - A helyszíneken szállítólevelet kézzel ír
 - A műhelyben munkalapokat írnak szintén kézzel
 - Az új naplóra (amennyire az olvasható) átvezetik a helyszínen kézzel felvezetett módosításokat
 - A munkalap és napló alapján (amennyire az olvasható) elkészítik a számlát
 - Nyomtatják és postázzák az új naplót és a számlát is

"Ezeket a folyamatokat "papírozva" 5-6 év után elegem lett!" - Jelentette ki határozottan Gábor.
Ismertette, hogy bár a szakmát rendkívül szereti, erősen akadályoztatva érzi magát a "papírozás" következtében.

Majd felkonferálta Fekete Attilát webfejlesztőt, cégvezetőt, akihez segítségért fordult, hátha van rá megoldás, hogy bár az adatok továbbra is meglegyenek és a jogszabályi követelményeket is kielégítse, mégse kelljen ennyi feleslegesnek tűnő papírmunkát végeznie.

Attila előadásában ismertette, hogy bár Gábor ötletei nagyon tetszettek neki, ragaszkodott hozzá, hogy további cégek bevonásával kezdődjön meg bármilyen fejlesztés: "Segítőkész karbantartó cégeket interjúztunk meg és arra jutottunk, hogy a cégek nagyjából azonos folyamatokat követnek, hasonló dokumentumokat készítenek és ami a legfontosabb: ugyanazzal a problémával küzdenek. Ez pedig, ahogy ők fogalmaztak: "a papírozás"... - Mondta el a Feki Webstudiot vezető szakember, majd ismertette a megoldást egy olyan internetes alkalmazás létrejöttében, amely minden ma használható internetes eszközön elérhető. Így a szoftver elérhető tableten, okostelefonon, asztali számítógépen, de laptopon is.
A helyszíni karbantartásokhoz ún. QR-kódot alkalmaznak, melynek segítségével az eszközök egy másodperc alatt azonosíthatók, majd a karbantartás végeztével, akár azonnal nyomtatható a napló, sőt a folyamat végén később akár a számla is. Nincsenek többé kézzel írt, többször rögzített adatok, az információ áramlik a rendszeren és egy gombnyomásra elérhető minden, ami ideáig órákig tartott és számtalan pontatlanságot eredményezett.

Az alapítók folyamatosan együttműködnek továbbra is a bevont cégekkel, valamint várják további cégek jelentkezését is, hogy a szoftver - ahogy az tervezik - iparági sztenderddé váljon 2018-ban.

A TSZVSZ-en a hasonló felépítésű előadást követően óriási érdeklődés követte a fiREG szoftvert.

Horváth Gábor: "Az LTSZ-en, majd azt követően a TSZVSZ-en is rengeteg kérdést kaptunk. Ezúton is köszönjük a szervezőknek, hogy az előzetesen ránk szánt időkeretet az érdeklődésre való tekintettel kitolták! Elismerésként éltük meg, hogy a TSZVSZ résztvevői közül elsőként Seres Attila alelnök úr jelezte érdeklődését névjegykártyájának átadásával, majd ezt követően a résztvevők fele azonnali további tájékoztatást kért."

Fekete Attila: "Nagyon izgalmas lehetőségek vannak a fiREG-ben és jó volt szembesülni azzal, hogy a szakma örömmel fogadta és egy valós (és meglehetősen nagy) problémát oldunk meg és teszünk élménnyé. Köszönjük a kérdezőknek, érdeklődőknek, mert újabb ötleteket is kaptunk, melyeket máris fejlesztési előjegyzésbe vettünk!
A következő héten az okostelefonos applikáció fejlesztésével folytatjuk a munkát és a héten újabb verziót adunk ki."

Fotó: TSZVSZ facebook (https://www.facebook.com/tszvsz/)