Hogyan lettél innovátor? COLT Hungária Kft.


Hogyan lettél innovátor? COLT Hungária Kft.

Sorozatunk folytatódik. Ezúttal a hazai hő- és füstelvezető szakma egyik elismert vállalkozását mutathatjuk be.


“A tűzvédelmi szakma innovátorai” című interjú sorozatunk harmadik vendége Csordás Zoltán, aki a COLT Hungária Kft-t (és Autent Hungária Kft-t) vezeti. Kíváncsiak vagyunk mi ösztönözte a papírmentesítést, a digitális technológia megjelenését a nyilvántartások vezetésében.


Horváth Gábor, fiREG szakmai vezető:

Kérlek, mutasd be röviden a céged! Mik a legfontosabb szolgáltatási területeitek? Gondolva itt a szolgáltatás jellegére, földrajzi kiterjedésére.

Csordás Zoltán, COLT Hungária Kft. ügyvezető: 

Budapesten a X. kerületben van az operatív központunk, de referenciáink az egész ország területén megtalálhatók. Hő- és füstelvezető megoldások, amelyek szervesen részt vesznek a projektek épületenergetikájában, valamint tűz, és füstszakaszolási rendszerek, illetve ipari hűtéstechnikai berendezések tervezése és telepítése, egészen a kulcsrakész átadásig, képezi a fő profilunkat. Számomra a legfontosabb, hogy az átadott rendszerünk a lehető legjobban szolgálja az üzemeltető érdekeit. Ezért fontos számunkra a projektek utóélete is.

A két cégben közel 50 munkatársam dolgozik azért, hogy a több száz ügyfelünk mindig elégedett lehessen.

HG: Jól tudom, hogy a COLT a tervező, kivitelező céged, és az Autent Hungária Kft. pedig a karbantartó, szerviz tevékenységet ellátó céged?

Igen, így van. A Colt Hungária egy nemzetközi cégcsoport magyarországi disztribúciós partnere, amelynek én vagyok a tulajdonos ügyvezetője. Az évek során külföldi példákat alapul véve, vásároltam fel az Autent Hungária Kft.-t. Mi telepítjük, kivitelezzük az új rendszereket, az Autent pedig aktívan tevékenykedik a rendszerek utóéletét meghatározó karbantartási, szerviz területen.


Csordás Zoltán, a COLT Hungária Kft. ügyvezetője


HG: Mi vezérelte a papírmentesítési folyamatok beindítását? Mik az eddigi tapasztalataid?

Miután a fiREG-et alapvetően az “autentes” karbantartó kollégáim használják, ezért most átadnám a szót Kovács Péter operatív igazgató kollégámnak, hisz a napi gyakorlatban már ő vesz részt.

Kovács Péter, Autent Hungária Kft. operatív igazgató

Már a hő- és füstelvezető modul megjelenése előtt kapcsolatba kerültünk veletek, és abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a számunkra fontos HF modult már közösen fejleszthettük. Piacvezető cégként folyamatosan vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel tartani tudjuk pozíciónkat. A papírmentesítés nagyon jó lehetőség erre, és rendkívül fontos a környezetvédelmi hatása is, amit szintén szem előtt tartunk.

HG: A kollégák hogyan élik meg a változást? A vezetőkhöz hasonlóan ők is nyitottak az új dolgokra?

A szoftver bevezetésére kijelölt csoportvezető kollégáink használják a rendszert egyelőre. Ők folyamatosan adják át a tapasztalatokat a többi munkatárs részére. Folyamataink stabil alapokon nyugszanak, így ezeket könnyű továbbfejleszteni. A változás csupán annyit jelent, hogy ami eddig papír alapon “ment” az egyes helyszíneken, az most már telefonon vagy tableten történik. Miután a programba csak a szükséges dolgok kerültek be, ezáltal átlátható és könnyű a használatba vétele is.

HG: Mik az eddigi tapasztalataid a rendszer kapcsán?

Folyamatosan állunk át az elektronikus üzemeltetési napló vezetésére. Azt tűztük ki célul, hogy az idei évben az összes partnerünk tűzgátló és hő- és füstelvezető eszközét rögzítjük a fiREG-be, és 2021-től teljesen papírmentesen dolgozunk.Több partnerünknél már fölhelyeztük a QR matricákat, ez minimális időbefektetést igényelt, de gördülékenyen ment. Az üzemeltetői visszajelzések jók, ők is nyitottan állnak a digitalizáció előtt.


HG: Köszönöm, hogy ilyen részletesen megosztottad velem és az olvasókkal a tapasztalatokat!

Köszönöm az interjút és további sok sikert kívánok a papírmentes munkához!


COLT Hungária KFt. : ide klikkelve elérhető

Autent Hungária Kft.: ide klikkelve elérhető


www.fiREG.hu - Ha Te is utálod a papírozást...